Práce s potravinami děti hrozně baví. Nejednou jsme se o tom přesvědčili, třeba když jsme vařili pro maminky ke dni matek pampeliškový sirup, když jsme si v parném horku udělali osvěžující citronádu nebo slavili svátek paní učitelky přípravou lesních jahod ve smetaně. Díky zapojení do projektu Skutečně zdravá škola se více zabýváme seznamováním dětí s různými surovinami a jejich užití v přípravě jídla. Snažíme se rodiče motivovat ke zdravějším alternativám tradičních bonbónů, děti místo nich nosí vlastnoručně upečené perníčky, moderní ovocné kůže, různé druhy sladkého ovoce, oříšky v medu či ovoce sušené mrazem. Mnozí rodiče jsou také výborní pěstitelé a jejich děti do školky pyšně nosí vlastnoručně sklizené ředkvičky a kedlubny ze zahrádky, ale i voňavé bylinky jako petržel, libeček či pažitka.
Příští školní rok v této aktivitě určitě nepolevíme, ale naopak se do toho ještě více "opřeme". Celý náš tým věříme, že základy zdravého stravování, které předáme zábavnou formou dětem, je bude pozitivně provázet po celý život.